Annons

Annons

Midsommarkaka i långpanna

Mjuk kaka i långpanna med smak av hackad mandel och pärlsocker. En lättbakad klassiker som passar perfekt till midsommar!

Dela
(4)

Midsommarkaka i långpanna.

Midsommarkaka i långpanna.

ca 24 st

300 g smör, mjukt
3½ dl strösocker
5 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g fint hackad mandel

Dekoration
ca 50 g flagad mandel
pärlsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

Annons

2. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25×35 cm) med bakpapper. Strö på flagad mandel och pärlsocker.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Jordgubbstårta med daim

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Rulltårta med jordgubbar och nutella

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…