Annons

Annons

Medelhavsbiffar

Njut av nötfärsbiffar med smak av fetaost. Oliver och timjan sätter smak på potatisen som steks i ugnen. Servera med rucola och en klick yoghurt.

Dela
(0)

Smala veckan HV30 Medelhav

Biffar
1 msk ströbröd
1 msk vatten
1 litet ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad basilika
1 msk hackad timjan
250 g nötfärs
50 g fetaost
Olivpotatis
300 g små potatisar
1/2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
1/2 dl urkärnade kalamataoliver
1 msk hackad timjan
Servering
rucola
1 dl matyoghurt 8 %
Ugn 225°

Annons

1. Olivpotatis: Blanda potatisarna med olja, salt och peppar. Stek i ugn ca 15 min. Tillsätt hackade oliver och timjan, stek 10 min till.
2. Biffar: Blanda ströbröd, vatten, ägg, salt och peppar. Låt stå 3 min. Blanda ner örter och färs och rör till en slät smet. Smula ner fetaost och forma till 6 biffar. Stek i smör ca 3 min per sida.
3. Servera biffarna med olivpotatis, rucola och en klick yoghurt.


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…