Annons

Annons

Med smak av saffran

Dela
(0)

Gillar du saffran, men vill inte riktigt börja med lussebullarna än? Baka våra goda muffins i väntan på december! Guldgula och med en härlig smak av apelsin.

15 st

2 ägg

13/4 dl strösocker

100 g smör

Annons

11/4 dl mjölk

1/2–1 pkt saffran (à 0,5 g)

31/2 dl vetemjöl

11/2 tsk bakpulver

rivet skal av 1 apelsin

Garnering

florsocker

rivet el kanderat apelsinskal

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i mjölk och saffran och koka försiktigt upp. Låt blandningen svalna något.

3. Blanda mjöl, bakpulver och det rivna apelsinskalet. Rör ner mjölet i äggsmeten och till sist saffransmjölken.

4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 15–20 min.

5. Låt muffinsen svalna. Sikta över florsocker och garnera med kanderat apelsinskal.

Kanderat apelsinskal: Blanda 3 dl strösocker, 4 msk vatten och 1 tsk ättika i en kastrull. Låt stå tills sockret nästan löst sig. Koka tills massan bubblar. Dra bort kastrullen från plattan. Doppa strimlat apelsinskal i massan med hjälp av en gaffel. Låt stelna på bakpapper.

Foto: Tine Guth Linse


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…