Annons

Annons

Mazarintårta med hallon och rabarber

Godaste tårtan bakar du med mazarinbotten med hallon och rabarber som sedan toppas av hemlagad vaniljkräm och mandelspån. Och eftersom den görs i långpanna räcker den åt många!

Dela
(8)

Mazarintårta med rabarber i långpanna

Saftig tårta med hemlagad vaniljkräm, hallon och fräsch rabarber som piggar upp! Foto: Pontus Ferneman

Recept mazarintårta i långpanna

15–20 bitar

300 g smör
3½ dl strösocker
3 ägg
ev ½–1 krm bittermandelolja
200 g mandelmassa, riven
6 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl mjölk
ca 250 g färska hallon och rabarber

Annons

Vaniljkräm
½–1 vaniljstång
3 dl mjölk
¾ dl strösocker
2½ msk majsstärkelse
5 äggulor
1½ msk smör, mjukt
1 dl vispgrädde

Garnering
ca 150 g färska hallon
ca 50 g rostade mandelspån

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i bittermandelolja och mandelmassa.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Fördela hallon och skivad rabarber ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen, 40–45 min. Låt svalna.

3. Vaniljkräm: Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Kok upp vaniljstång, -frön och mjölk. Blanda socker, majsstärkelse och gulor i en skål. Tillsätt den heta vaniljmjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka i några min på medelvärme under omrörning, tills det blir en tjock kräm. Ta från värmen och rör i smöret. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med krämen.

4. Garnering: Bred vaniljkrämen på bottnen. Dekorera med hallon och mandelspån.

Läs mer:

Mazarinäppelkaka i långpanna

Bärfyllda mazarinkakor i långpanna

Lyxiga mazarinrutor


Läs mer om:

Dela
(8)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…