Annons

Annons

Mazarinrutor med saffran

Mazariner är goda men kan upplevas som lite krångliga att göra. Här har vi gjort en variant i långpanna med pistaschnötter och saffran. Vårt recept på mazarinrutor med saffran är lika lättfixat som läckert!

Annons

mazarinrutor

20 st

1 g saffran
1 sockerbit el 1 tsk konjak
200 g smör, mjukt
400 g riven mandelmassa
5 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g grovt hackade pistaschnötter
florsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mortla saffranen med en sockerbit eller lös upp den i konjak. Rör smöret poröst med mandelmassa och saffran. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Sikta samman mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten med pistaschnötterna. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 22×30 cm.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna. Pudra med florsocker.

 

Läs mer:

Mazariner med tosca

Mazarinkakor

Mumsiga mazariner

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…