Annons

Annons

Mazarinpaj med bär och smultäcke

Lyxig paj på söt mazarinbotten, fylld med hallon och blåbär och toppad med smultäcke.

Dela
(272)

Mazarinpaj med bär och smultäcke

ca 8 bitar

Pajbotten
125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk strösocker
1 krm salt

Pajsmulor
¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
¾ dl vetemjöl
35 g tärnat smör

Fyllning
50 g smör, mjukt
1 dl strösocker
11/2 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
1 msk vetemjöl
2 ägg
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk strösocker
2 dl hallon
2 dl blåbär

Annons

Garnering
hallon och blåbär
siktat florsocker
kryddgrönt

Ugn 200°, 175°

 

Gör så här

1. Pajbotten: Tärna smöret och blanda snabbt med resten av ingredienserna för hand eller i matberedare. Forma en degboll. Svep in bollen i plast och lägg den kallt i 1 tim.

2. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam, gärna med avtagbar kant. Nagga bottnen med en gaffel. Frys formen i ca 1 tim. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 10 min på 200°. Sänk värmen till 175°.

3. Pajsmulor: Blanda snabbt ingredienserna till en grynig massa.

4. Fyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan, tillsätt den och mjöl i blandningen. Rör ner ett ägg i taget. Häll smeten i pajskalet.

5. Blanda maizena och socker. Vänd runt hallon och blåbär i blandningen. Fördela bären på mazarinfyllningen. Strö över pajsmulorna och grädda i 25–30 min.

6. Garnera med färska bär, siktat florsocker och mynta.

 

Läs mer

Fru Bråttoms smulpaj

Mazarinkaka med nöttosca

Ljuvliga rabarbermuffins

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(272)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…