Annons

Annons

Mazariner med tosca

Ljuvliga långpannerutor med härlig mandelsmak och honungstosca på toppen. 

Mazariner med tosca

42 st
100 g skållad sötmandel (el mandelmjöl)
5 bittermandlar
300 g mjukt smör
3 dl strösocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Toscaglasyr
200 g smör
1½ dl strösocker
½ dl honung
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
100 g hackad skållad mandel
150 g mandelspån

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Mal mandel och bittermandel i mandelkvarn. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda samman mandel, mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

5. Toscaglasyr: Låt ingredienserna sakta sjuda samman i en kastrull under omrörning. Bred glasyren på kakan. Grädda ytterligare 10–12 min i mitten till övre delen av ugnen. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer

Lyxiga mazarinrutor

Mazarinkaka i långpanna

Fantastisk hallontosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…