Annons

Annons

Mazariner med rabarber

Mazariner är en uppskattad kondiskaka. Lättbakade och saftiga – under det rosa florsockertäcket döljer sig en ljuvlig fyllning av mandel och syrlig rabarber!

Dela
(114)

Mazariner med rabarber

ca 10 st
Mördeg
21/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g kallt smör
1 äggula

Fyllning
75 g mjukt smör
1 dl strösocker
200 g mandelmassa
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 50 g rabarber

Glasyr och garnering
2 dl florsocker
1–11/2 msk citronsaft
några droppar röd karamellfärg
ev violer

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mördeg: Arbeta samman alla ingredienserna till degen. Använd gärna matberedare men kör bara precis tills degen går ihop, inte längre. Låt vila svalt insvept i plast ca 30 min.

2. Fyllning: Rör smör och socker smidigt. Tillsätt riven mandelmassa. Rör i ägget. Blanda i mjölet.

3. Klä mazarinformar (vanliga eller engångsformar av aluminiumfolie) med degen. Klicka i fyllningen. Skär rabarbern i små bitar. Lägg några bitar i varje form.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min. Låt kallna.

5. Glasyr och garnering: Rör ihop florsocker och citronsaft, lite i taget. Tillsätt karamellfärg. Bred glasyren på kakorna. Dekorera ev med violer.

 

Läs mer:

Brownies med jordnötter och mjölkchoklad

Seg kola med smak av vanilj

Lyxig tryffel

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(114)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…