Annons

Annons

Mazarinbitar med lemon curd

Lyxig mandelmazarin som bakas i långpanna. Toppas med söt florsockerglasyr som fått fin smakbrytning av lemon curd.

Mazarinbitar med lemon curd

36 st
Mördeg
400 g smör
9 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 äggulor

Fyllning
200 g smör
300 g mandelmjöl
3 droppar bittermandelolja
3 dl strösocker
6 ägg
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr
1 burk, 320 g, lemon curd
6 dl florsocker
ca 3–4 msk citronsaft

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mördeg: Mät upp ingredienserna i en matberedare (har du en liten matberedare så kör degen i två omgångar). Kör på högsta hastighet en kort stund tills degen blandats. Degen kan också blandas för hand. Låt degen vila kallt i plast i kylen minst 1 timme.

2. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Tryck eller kavla ut mördegen på papperet i långpannan.

3. Fyllning: Smält smöret. Blanda det med mandelmjöl, bittermandelolja, socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Bred fyllningen jämnt över mördegen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kakan svalna något.

5. Glasyr: Bred ut lemon curd över kakan (om curden är fast, värm en kort stund i mikron först). Blanda samman florsocker och citronsaft till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan och släta till med en bred kniv. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i bitar vid servering.

 

Läs mer

Sega chokladrutor i långpanna

Blåbärsrutor med citron och vit choklad

Vaniljrutor i långpanna

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(29)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…