Annons

Annons

Mazarinäppelkaka i långpanna

Riktig god och saftig mazarinkaka med äppelfyllning, bakad i långpanna.  

Dela
(11)

Mazarinäppelkaka

ca 10 bitar

200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
11/2 dl strösocker
2 ägg
11/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen

Garnering
florsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan. Rör mandelmassa, smör och strösocker till en mjuk kräm, gärna med elvisp.

Annons

2. Vispa eller rör ner ett ägg i taget.

3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i blandningen. Rör om med en slev. Klicka ut smeten i en smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 22×35 cm.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Stick ner skivorna från två av äpplena i smeten, tätt efter varandra. Fördela det sista äpplets skivor ovanpå kakan.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min, känn med sticka. Täck med folie om du tycker att kakan får för mycket färg. Vid servering, garnera med siktat florsocker.

Tips! Om du vill göra äppelkakan i rund form istället behöver du en tvålitersform.

 

Läs mer

Kladdkaka med mjölkchokladkräm

Toscakaka med äpplen

Snabba äppelrutor i långpanna

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(11)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…