Annons

Annons

Matjessill med ägg och brynt smör

Härlig sillrätt på påskbuffén! Häll det brynta smöret över matjessillen och äggen strax före serveringen.

Dela
(0)

Påskmatjessill

5–6 port
5 ägg
400 g hela matjessillfiléer
2 rödlökar
¾–1 dl finklippt gräslök

Servering
100 g brynt smör
Garnering
kryddgrönt

 

Gör så här

1. Koka äggen. Låt dem kallna. Skala och finhacka dem. Låt sillfiléerna rinna av och dela dem i 1 cm sneda bitar. Skala och finhacka löken. Lägg alla ingredienser på ett uppläggningsfat enligt bilden.

Annons

2. Servering: Smält smöret i en kastrull tills färgen skiftar till nötbrunt. Häll smöret över ingredienserna strax före servering.

3. Garnering: Garnera med kryddgrönt.

 

Läs mer

Senapssill

Sill med citron och fläder

Kryddsill

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…