Annons

Annons

Matig potatissallad med läcker dressing

Dela
(0)

Potatissallad

Rostad potatis tillsammans med örter och olja är bra som grund i en sallad. Servera en krämig pepparrotsdressing bredvid.

Potatissallad & pepparrotskräm

6 bufféport

1 kg färskpotatis el delikatesspotatis

Annons

3 msk olivolja

½ dl finhackade örter, t.ex. basilika, persilja, timjan

1 rödlök

150 g sugar snaps el sockerärter

5 salladslökar

3 avokador

saft av

½ citron

Dressing

2 dl gräddfil

4 msk färsk riven pepparrot

2 msk finklippt gräslök

Garnering

persiljekvist

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Tvätta och halvera potatisarna. Blanda olivolja och örter.

2. Fördela potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda örtolja och potatis. Strö lite salt över. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

3. Skala och tärna rödlöken. Ansa sugar snapsen och koka dem i ca 1 min, spola genast av i kallt vatten, halvera dem. Ansa och strimla salladslöken.

4. Blanda potatis, rödlök, sugar snaps och salladslök. Fördela på uppläggningsfat eller i en skål.

5. Dressing: Blanda ingredienserna, smaka av dressingen med salt och peppar.

6. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Pressa över citron och vänd ner avokadobitarna i salladen.

7. Garnera med persiljekvist.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…