Annons

Annons

Krämig paj med bacon

Lättlagad och matig paj med bacon, mozzarellaost och purjolök. Vill du spara tid går det bra att använda färdig pajdeg.

Annons

Matig paj med bacon

4–6 port

Pajdeg
3½ dl vetemjöl
3 msk sesamfrön
125 g smör
½ tsk salt
1 litet ägg

Fyllning
1 liten purjolök
2 paprikor
280 g tärnat bacon
salt och peppar
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
250 g mozzarellaost

Garnering
färsk timjan

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i en matberedare, låt vila svalt i plast 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam.

2. Fyllning: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek baconet, ta pannan från värmen och vänd ner purjolöken. Krydda med salt och peppar. Ta undan lite av baconröran till garnering. Blanda ägg och grädde. Dela mozzarellaosten i bitar och lägg dem i äggstanningen.

3. Häll äggstanningen i pajskalet, fördela baconröran och paprikan i pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan och lite av baconröran.

 

Läs mer:

Köttfärspaj med bacon och lök

Pannkakor som toppas med bacon och svamp

Krämig pastagratäng med bacon

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(908)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…