Annons

Annons

Marmorerad kladdkakscheesecake

Svårt att välja om du ska baka kladdkaka eller cheesecake? Gör vår ljuvliga variant med båda i samma form!

Annons

Marmorerad kladdkakscheesecake
ca 12 bitar
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning
300 g färskost, typ philadelphia
½ dl strösocker
1/2 msk pressad lime
1 ägg

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smöret och rör till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam, med avtagbar kant.

3. Fyllning: Blanda färskost, socker och lime. Tillsätt ägget och rör till en slät smet. Klicka ut smeten på chokladsmeten. Dra lite i smeten med t  ex skaftet på en sked för att marmorera.

4. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min.

 

Läs mer:

Cheesecake med dumle – för godisälskaren! 

Lyxig kladdkaka med whisky, nötter och flingsalt  

Kladdkaka + tosca = sant 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(33)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…