Annons

Annons

Marmelad med spännande smaker

Krusbärsmarmelad

Krusbär och basilika är en ovanlig kombination, men det blir otroligt gott tillsammans!

Krusbärsmarmelad med basilika

2 burkar

500 g krusbär (inte för mogna)

1 dl vatten

3° dl (300 g) syltsocker

2¼ dl (200 g) råsocker

Annons

1 dl hackad basilika

 

Gör så här

1. Ansa bären och skölj dem noga. Koka bären i vatten tills de blir mosiga, ca 10 min. Mixa till ett nästan slätt mos.

2. Tillsätt syltsocker och råsocker. Låt koka 5–8 min. Rör i basilika mot slutet.

3. Häll upp på rena burkar och sätt på locket.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…