Annons

Annons

Marinerad rostbiff med potatissallad

Den här marinaden fixar du på ett kick!

Dela
(0)

Marinerad rostbiff med potatissallad

4 port
500 g skivad rostbiff

Marinad

1 finhackad vitlöksklyfta
½ röd chili
2 msk balsamvinäger
¾ dl olivolja
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Potatissallad

600 g delikatesspotatis
200 g haricots verts

Annons

Basilikaröra
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl färsk basilika
½ dl rapsolja

Gör så här

1. Lägg upp rostbiffen på ett fat.

2. Marinad: Rör ihop alla ingredienser. Häll marinaden över rostbiffen.

3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts när 5 minuter av koktiden på potatisen återstår.

4. Basilikaröra: Lägg äggulan i en rundbottnad skål tillsammans med vinäger, senap och hackad basilika. Mixa med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du mixar.

5. Häll av vattnet på potatisen och haricots vertsen. Vänd ner basilikaröran. Servera till rostbiffen.

 

Läs mer

Rostbiff med potatispaj

Rostbiff med piff

Vårens läckraste buffé

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…