Annons

Annons

Marinerad karré och färskpotatissallad

Karrén serveras med en snabbgjord, lite krispig potatissallad och en enkel men smakrik tzatziki med fetaost. 

Dela
(0)

Honungsmarinerad karré med potatissallad och fetaosttzatziki.

Honungsmarinerad karré med potatissallad och fetaosttzatziki.

4 port

4 karréskivor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Marinad
1 dl olja
1 msk paprikapulver
2 tsk flytande honung
1 msk soja

Potatissallad
700 g små färskpotatisar
2 paprikor i olika färger
1/2 knippe rädisor
1 dl oliver
1/2 dl klippt gräslök
40 g rucolasallad
1 msk vinäger
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Annons

 

Gör så här

1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg ner köttskivorna och låt marinera 1 tim.

2. Potatissallad: Skrubba eller skala potatisen. Koka mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.

3. Strimla paprikorna och skiva rädisorna. Blanda med potatis, oliver, gräslök och rucolasallad. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll dressingen över.

4. Grilla karréskivorna ca 3 min per sida. Salta och peppra. Servera karrén med potatissalladen och fetaosttzatziki.

 

Fetaosttzatziki

Dela en 1/2 gurka längs med och gröp ur kärnhuset. Skär resten av gurkan i småbitar. Blanda med 4 dl turkisk yoghurt, 150 g smulad fetaost, 2 pressade vitlöksklyftor och 2 krm salt.

 

Läs mer: 

Rimmad och grillad lax med örter

10 läckra recept för grillfesten

Kryddig fläskytterfilé 

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…