Annons

Annons

Marinerad fläskfilé

Enkel och bra bufférätt. Lägg upp på ett stort fint fat och häll över marinaden.

Dela
(0)

Marinerad fläskfilé

800 g–1 kg varmrökt fläskfilé
2 knippen grön sparris
1 knippe salladslök
½ knippe rädisor

Marinad
saft av 2 små apelsiner
3 msk rapsolja
1 msk flytande honung
2 kvistar rosmarinblad, finhackade

 

Annons

Gör så här

1. Skär fläskfilén i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg upp dem på ett fat enl bild.

2. Marinad: Blanda ingredienserna. Häll marinaden över köttet och ställ kallt.

3. Förväll sparrisen hastigt i lättsaltat vatten, låt kallna. Placera sparrisen bredvid köttet på fatet. Skölj och finhacka salladslöken. Skölj och hacka rädisorna fint. Strö över lök och rädisor vid servering.

Gilla Hemmets på Facebook

Buffén räcker till 10–12 personer

 

Läs mer

Vårens bästa buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

Snabba sillen till midsommarbuffén

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…