Annons

Annons

Marinerad fläskfilé

Fläskfilé som får smak av en dressing gjord på vitlök och honung. Strössla sedan över citronskal, persilja och basilika och servera med potatis och sallad. Lätt, läckert och fräscht.

Dela
(0)

Marinerad fläskfile

Bryn 250 g putsad fläskfilé runt om i ½ msk smör, salta och peppra ordentligt. Stek klart i ugn på 175 till en innertemp på 67, 15–20 min. Låt vila och svalna i 15 min. Blanda 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, ½ finriven vitlöksklyfta, 1 tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skiva köttet tunt och lägg upp. Skeda över dressingen. Riv skalet från ½ citron fint och blanda med 1 msk finhackad persilja och 1 msk finhackad basilika, strö detta över köttet. Servera till 300 g kokt potatis och sallad.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…