Annons

Annons

Marängtäckt chokladkaka med bär

Kladdig chokladkaka med bärgömma under sprött marängtäcke. Sann fikaglädje!

Dela
(0)

Marängtäckt kladdig chokladkaka

ca 10 bitar
125 g smör
100 g mörk choklad, hackad eller knappar
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning
ca 150 g hallon och blåbär

Annons

Maräng
3 äggvitor
1½ dl strösocker

Garnering
50–100 g hallon och blåbär

Ugn 150°

 

Gör så här

1. Smält smöret och ta det sedan från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning till en slät smet.

2. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör i chokladsmöret.

3. Häll smeten i en smord form, 22–24 cm i diam, med löstagbar botten. Strö på bären.

4. Maräng: Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Bred marängen ovanpå smeten.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt svalna och garnera med bär vid servering.

 

Läs mer

Vit chokladcheesecake med hallon

Kladdkaka med lakrits

Kladdkaka med daimkross och rostad mandel

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…