Annons

Annons

Marängskålar med lemon curd-grädde och bär

Spröda marängskålar med frisk lemon curd-grädde och fräscha bär. Marängerna kan förberedas, men lägg inte ihop desserten förrän det är dags att servera.

Marängskålar med lemon curd-grädde

10–12 maränger
5 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
frukt och bär, t ex physalis, skivade nektariner, hallon, blåbär
ev citronmeliss
Ugn 250°

 

Annons

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget – men spara 2 msk socker att blanda med bakpulvret. Vispa till en blank smet. Tillsätt bakpulvret blandat med sockret. Vispa lite till.

2. Placera små engångsformar av folie på en plåt. Smörj formarnas insida med neutral olja. Klicka marängsmeten i formarna. Gör en fördjupning i mitten och dra upp smeten mot formens kanter med hjälp av en sked.

3. Placera formarna mitt i ugnen och stäng av värmen direkt. Låt marängerna gräddas i eftervärme över natten. Riv loss formarna från marängerna, eller behåll dem på.

4. Fyllning: Vispa grädden. Blanda grädde och lemon curd.

5. Fördela gräddblandningen i marängskålarna. Garnera med frukt, bär och ev citronmeliss.

 

Läs mer

Krispig päronkompott med björnbär 

Tiramisù med smörkaramell

Fräsch citronmaräng

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…