Annons

Annons

Marängrutor med bär

Långpannerutor med bär och marängtäcke. Fantastiskt goda och lättbakade kakor i långpanna.

Marängrutor med bär

Marängrutor med bär – så goda och så enkla att baka!

20 st
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2½ msk mjölk
ca 150 g hallon och blåbär

Marängtäcke
4 äggvitor
2 dl strösocker

Ugn 175°

Gör så här

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i taget, under fortsatt vispande.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm. Strö på bären.

3. Marängtäcke: Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite efterhand under fortsatt vispning. Vispa till en fast glansig marängsmet. Bred smeten över bären.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 min. Vakta noga så att marängen inte får för mycket färg. Sätt i så fall in en plåt över kakan.

5. Låt kakan svalna. Skär upp i rutor. Servera gärna lite vispad grädde till.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna 

Cheesecake i glas – snabbt och väldigt gott

Kolagrottor med daim

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…