Annons

Annons

Mandeltoppar med choklad

Glutenfria mandelkakor doppade i choklad. Baka kakorna redan nu och frys in, så har du en sak mindre att tänka på när julen står för dörren.

Annons

mandelkakor

ca 20 st

2 äggvitor
200 g riven mandelmassa
25 g fint hackade skållade mandlar
2 msk råsocker
rivet skal av ½–1 apelsin

Garnering
ca 20 sötmandlar
ca 100 g smält mörk choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa vitorna till ett lätt skum. Blanda med mandelmassa, mandel och råsocker. Smaksätt med apelsinskal.

2. Spritsa ut smeten på bakpappersklädd plåt. Garnera med mandlar.

3. Grädda mitt i ugnen, 10–12 min. Låt svalna. Doppa kanten i choklad. Låt stelna.

 

Läs mer:

Syltkakor med mandel

Mandelrutor med kokos och choklad

Mördegssnitt med mandel

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…