Annons

Annons

Mandelrutor med kokos och choklad

Härliga små rutor med lyxigt chokladtäcke = oemotståndligt gott. Dessutom är det lättbakat och räcker till många!

Dela
(0)

Mandelrutor med kokos och choklad

15–20 st
150 g mandelmjöl, eller malen mandel
2 dl kokosflingor
3 dl florsocker
3 äggvitor

Chokladcrème
125 g mörk choklad
125 smör, mjukt
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Ugn 175°

Annons

 

Gör så här:

1. Blanda mandelmjöl, kokos och florsocker. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem i den torra blandningen.

2. Bred ut smeten i en rektangulär form, ca 25×30 cm, klädd med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

4. Chokladcrème: Smält chokladen och låt svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt under fortsatt vispning först äggulan och sedan chokladen. Bred chokladcrèmen på bottnen. Gör ev mönster i glasyren. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Tips!

En dessertgaffel gör fint mönster i glasyren!

 

Läs mer:

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Bästa kakorna i långpanna – 6 smaskiga recept

Glutenfri chokladkaka i långpanna

Baka ljuvligt goda toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…