Annons

Annons

Mandelkakor med citron

Klassiska spröda mandelkakor med ljuvlig smak av citrus.

Annons

Mandelkakor med citron

ca 24 st

Mördeg
41/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 g kallt smör
1 äggula

Fyllning
200 g mandelmassa
1 äggvita
rivet skal av 1 citron
ca 1/2 tsk pressad citron

Pensling och garnering
äggvita
mandelspån

Ugn 175°

 

Gör så här:

1. Mördeg: Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen. Svep in degen i plast och låt vila svalt ca 30 min.

2. Fyllning: Riv mandelmassan. Blanda med äggvita och citronskal och -saft.

3. Dela degen i två delar. Kavla ut två kvadrater ca 23×23 cm. Bred på fyllningen. Dela varje kvadrat i tre delar. Rulla samman varje del för sig från långsidan som en rulltårta och skär i 4 bitar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Pensla med lätt vispad äggvita och strö på mandelspån.

4. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 min. Låt svalna.

 

Läs mer

Salta kolakakor

Mördegssnitt med mandel

5 snabba småkakor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…