Annons

Annons

Maffiga marängbakelser

Chokladmarmorerade maränger fyllda med vispad grädde, glass och jordgubbar. Jättelätt och jättegott!

Dela
(0)

Maffiga marängbakelser

9–10 st

50 g mörk choklad
3 äggvitor
2 dl strösocker

Fyllning
ca 2 dl vispgrädde
ev glass
150–200 g jordgubbar

Ugn 100°, gärna varmluft

 

Gör så här

1. Hacka och smält chokladen. Låt svalna. Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget. Vispa marängen styv och blank.

Annons

2. Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakpapper. Forma en grop i varje maräng. Klicka i lite smält choklad och dra försiktigt runt med t ex en kniv så att det blir marmorerat.

3. Grädda i mitten av ugnen minst 1 tim. De ska bli torra på undersidan, men vara lite sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärmen.

4. Fyllning: Vispa grädden. Fyll marängerna med grädde, ev glass och delade jordgubbar.

 

Läs mer:

Rosa lakritsmaränger

Krämig choklad- och jordgubbsmousse

Marängskålar med lemon curd-grädde och bär

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…