Annons

Annons

Lyxpizza med pesto

Dela
(11)

Pestopizza med champinjonerLyxpizza med kronärtskockor, champinjoner och parmesanost. Klicka på peston efter gräddningen.

Pestopizza med champinjoner
4 port
ca 12 st
Deg
¼ paket jäst, 12 g
2½ dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olja, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta samman degen väl. Låt den jäsa övertäckt på varm plats i ca 45 min
Topping
2–3 dl färdig tomatsås
3 msk finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
3 dl riven mozzarellaost
2 röda paprikor
100 g färska champinjoner
1 burk kronärtskockor i olja, 290 g
1 dl hyvlad parmesanost
Garnering
basilikablad
Servering
grön pesto
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Gör degen och låt den jäsa enl beskrivn.
2. Kavla ut degen till en stor platta på mjölat bakbord. Placera degen på bakpappersklädd plåt.
3. Topping: Blanda tomatsås med basilika och pressad vitlök. Bred ut tomatsås på pizzabottnen och strö över all mozzarellaost. Kärna ur och skär tunna ringar av paprikorna. Ansa och skiva svampen tunt. Låt kronärtskockorna rinna av och halvera eller kvarta dem.
4. Fördela fyllningen på pizzan och strö över parmesanost. Grädda mitt i ugnen 18–20 min.
5. Strö över basilikablad och ringla över pesto.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell Ass: Linnea Ericsson

Älskar du pizza? Här hittar du fler frestande recept:

Frasig smördegspizza med lax

Pizza med kryddiga korvar och mozzarella

Läcker sparrispizza med bacon


Läs mer om:

Dela
(11)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…