Annons

Annons

Lyxpizza med kantareller

En vit pizza har ingen tomatsås i botten. Här spelar osten huvudrollen – tillsammans med kantarellerna så klart!

Lyxpizza med kantareller

Pizzadeg
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
1 tsk strösocker
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt

Fyllning
1–2 rödlökar
2 msk smör
150 g riven mozzarellaost
1 pkt tärnat bacon, 140 g
150 g gorgonzola

Annons

Topping
3/4 liter kantareller
smör till stekning
1–2 dl rucolasallad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, socker och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg, tillsätt saltet på slutet. Låt jäsa 30 min under bakduk.

2. Kavla ut degen till en stor rundel eller fyra små.

3. Topping: Stek kantarellerna i smör och lägg dem åt sidan.

4. Fyllning: Skala och skiva rödlöken och låt den smälta ner i lite smör på svag värme. Strö mozzarellaosten över pizzan. Lägg på bacon, rödlök och gorgonzola i småbitar.

5. Grädda tills osten börjar ta färg, ca 15 min. Toppa pizzan med stekta kantareller och rucolasallad efter gräddning.

 

Läs mer

Varm smörgåstårta med kantareller

Krämig kantarellpaj

Höstgott med filé och kantareller

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(3)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…