Annons

Annons

Lyxmos med baconströssel

Mandelpotatismos med baconströssel

Spritsa det lyxiga mandelpotatismoset i snapsglas och dekorera med knaperstekt bacon.

Mandelpotatismos med baconströssel
8 snapsglas
Mandelpotatismos
250 g mandelpotatis
¾ dl standardmjölk
1½ msk smör
salt, vitpeppar
Topping
2 skivor bacon
2 msk finhackad slätbladig persilja
25–30 lingon

Annons

Gör så här
1.Topping: Stek baconskivorna knapriga och dela dem i små, små bitar. Blanda persiljan med baconbitarna.
2. Mandelpotatismos: Skala potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av potatisvattnet, mosa potatisen och tillsätt varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
3. Vispa med elvisp till ett luftigt potatismos. Fyll moset i en spritspåse och klipp av toppen på påsen. Spritsa moset i snapsglas.
4. Garnera med bacon- och persiljeströssel och toppa med ett par lingon.

Av Bitte E:son Forsberg Ass: Linnéa Eriksson Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…