Annons

Annons

Lyxigt till eftermiddagskaffet!

Dela
(123)

Sätt på ugnen, plocka fram smör, mandelmassa, nötter – och långpannan! Alldeles snart kan du bjuda på något riktigt gott till kaffet och ändå få många kakor över att stoppa i burkarna! Våra lyxigt goda mazarinkakor med knäckig tosca är dessutom perfekta för alla glutenintoleranta!

Mazarinkakor med tosca

ca 24 st

Annons

125 g smör

300 g mandelmassa

300 g (ca 3 st) kokt potatis

11/2 dl strösocker

4 ägg

Tosca

3/4 dl strösocker

3/4 dl vispgrädde

75 g smör

1/2 dl honung

100 g mandelsplitter

50 g pistagenötter

Garnering

ca 250 g mörk choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Riv mandelmassan och potatisarna. Blanda smör, mandelmassa, potatis och socker till en smet. Rör i ett ägg i taget.

2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22×30 cm, klädd med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Kakan ska vara nästan genomgräddad och ha fått lite färg.

3. Tosca: Koka socker, grädde, smör och honung tills det bildas tydliga ”gångar” när du drar vispen genom smeten, ca 15 min. Tillsätt mandel och nötter. Bred ut toscan på kakan. Grädda i övre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg, 5–10 min. Låt svalna. Skär i rutor.

4. Garnering: Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa eller pensla kakornas kanter med choklad. Låt stelna.

Av Boel Ottmer

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(123)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…