Annons

Annons

Lyxiga smörrebröd med räkor

Klassiska smörrebröd som dignar av räkor och ägg. Matiga smörrebröd är toppen som lätt lunch eller kvällsgott! Lätt att göra och lyxigt att servera.

Annons

Smörrebröd med räkor

4 st

4 skivor formfranska
smör
4 salladsblad
4 kokta ägg
10 cm gurka
1½ dl crème fraiche (byt ev ut en del mot majonnäs)
50 g stenbitsrom
300 g skalade räkor (1 kg oskalade)
1 citron
dillkvist
svartpeppar

 

Gör så här

1. Bred brödskivorna med smör, lägg på salladsblad. Skala och skiva äggen, skiva gurkan. Fördela på salladen.

2. Rör samman crème fraiche och stenbitsrom, lägg en klick på varje smörgås. Toppa med skalade räkor.

3. Dekorera med lite citron och dill. Några varv med svartpepparkvarnen på toppen ser vackert ut.

 

Läs mer

Varm smörgåstårta med kantareller

Smörgåsrulle med lax och räkor

Grillad lyxmacka

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

 

Läs också:

Dela
(1.54k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…