Annons

Annons

Lyxigt gott med kantareller

Dela
(0)

Pasta med kantareller

Kantareller och ädelost är en smakkombination som alltid är omtyckt.

Pasta de luxe

4 port

300 g kantareller

2 + 1 msk smör

½ purjolök

3 msk vetemjöl

4½–5 dl mjölk

2 dl crème fraiche

200 g ädelost

350 g broccoli

Annons

300 g pasta

parmesanost

 

Gör så här

1. Ansa svampen och dela den i bitar. Fräs svampen i 2 msk smör i en kastrull, tills all vätska kokat in.

2. Strimla purjolöken. Tillsätt 1 msk smör i svampkastrullen och låt löken steka med tills den är blank. Strö över mjöl och späd med mjölk. Låt koka ca 5 min.

3. Tillsätt crème fraiche och smula över osten. Värm såsen tills osten har smält helt. Salta och peppra.

4. Dela broccolin i mindre buketter. Koka pastan enl anv på förp. Låt broccolin koka med i pastavattnet de sista 3–4 min.

5. Servera pastan med kantarellsåsen och riv gärna lite parmesanost över.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…