Annons

Annons

Lyxiga toscarutor med choklad

Prova att baka toscarutor med choklad i långpanna – perfekt när du ska ha stort kalas!

Dela
(79)

Chokladtoscarutor

ca 28 st
225 g smör
1 dl mjölk
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Nöttosca
200 g hasselnötter
200 g smör
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
½ dl mjölk
3/4 dl kokos

Annons

Ev garnering
ca 150 g mörk choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner det i smeten tillsammans med smör- och mjölkblandningen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm.

2. Grädda i nedre av ugnen 20 min.

3. Nöttosca: Hacka nötterna. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt blandningen bara precis koka upp.

4. Ta ut kakan ur ugnen. Bred på smeten.

5. Grädda på mittersta falsen ytterligare ca 20 min tills den fått fin färg. Låt svalna. Skär i rutor.

6. Ev garnering: Hacka och smält chokladen. Bred den på rutorna diagonalt. Låt stelna.

 

Läs mer

Fantastisk hallontosca

Äppelmuffins med tosca 

Kladdkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(79)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…