Annons

Annons

Lyxiga chokladrutor med apelsin

Dela
(244)

Chokladrutor med apelsin

Krämig, mjuk kaka med fräsch smak av apelsin och mandel.

Favoritkaka

ca 30 rutor

50 g smör

1½ dl vatten

3 ägg

3 dl strösocker

2¾ dl Lailas mjölmix, gul

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 msk siktad kakao

Fyllning

Annons

100 g mandelmassa

150 g mjukt smör

2½ dl florsocker

1 ägg

Garnering

150 g mörk choklad med apelsinsmak

2 msk rapsolja

apelsinbitar

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Koka upp smör och vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölmix, bakpulver, vanilj och kakao. Vänd ner detta i äggsmeten. Rör i smörblandningen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22×30 cm, klädd med bakpapper.

2. Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 min, känn med sticka att den är klar. Stjälp upp och låt svalna. Låt kakan stå i frysen medan du gör fyllningen, ca 30 min.

3. Fyllning: Riv mandelmassan. Rör smör och florsocker smidigt. Arbeta in mandelmassa och ägg. Bred massan över kakan och låt stå kallt tills fyllningen har stelnat.

4. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med oljan. Bred i ett jämnt lager ovanpå fyllningen. Låt chokladen stelna lite. Skär kakan i bitar.

Tips! Kontrollera alltid att mandelmassa och choklad är glutenfria så kan kakan ätas av fler.

Recept: Catharina Gustafsson, SM i långpanna 7:e pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(244)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…