Annons

Annons

Lyxiga chokladbollar

Här har vi gjort chokladbollarna lite lyxigare och doppat dem i mörk choklad innan vi rullat dem i kokos. 

Dela
(49)

Lyxiga chokladbollar

ca 15 st stora
100 g mjukt smör
1½ dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl havregryn
25 g riven mörk choklad
2½ msk starkt kaffe, kallt

Garnering
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk mjukt smör
kokosflingor

Annons

Gör så här

1. Vispa smöret pösigt tillsammans med socker och vanilj. Tillsätt kakaon.

2. Mixa havregrynen eller kör dem i matberedaren tills de smulats sönder. Vispa ner grynen i smeten tillsammans med chokladen och kaffet. Låt stå i kylen ca 30 min.

3. Rulla till bollar. Låt stå i kylen minst 30 min.

4. Garnering: Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör i chokladen. Klicka i smöret under fortsatt omrörning. Doppa bollarna i chokladen. Rulla dem i händerna (använd gärna plasthandskar, det blir mindre kladdigt och chokladlagret blir jämnare) och sedan i kokos. Låt stelna i kylen.

 

Läs mer

4 snabba småkakor för oväntat besök

5 snabba kakfavoriter

Färgglatt i kakburken

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(49)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…