Annons

Annons

Lyxig tryffel med smak av rom

Tryffel med smak av rom och russin

Lyxiga tryffelkulor som vi rullat i hyvlad ljus choklad.

Romrussintryffel

ca 30 st
1 msk rom
1/2 dl russin
175 g mörk choklad
75 g nougat
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
Garnering
100 g ljus choklad

Annons

Gör så här
1. Häll rom över russinen och låt stå någon tim.
2. Hacka chokladen och dela nougaten i bitar. Värm grädden på svag värme tills den sjuder. Dra kastrullen av värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält och tillsätt sedan nougaten. Rör tills den också smält. Sikta ner florsockret och romrussin.
3. Häll tryffelmassan i en form, ca 15×18 cm, med bakpapper och ställ kallt 1 tim eller tills det går att forma massan.
4. Garnering: Hyvla chokladen från kanten med osthyvel. Forma tryffeln till runda kulor. Rulla kulorna direkt i chokladen. Förvara i burk i rumstemperatur.

Av Kristina Palmenäs
Foto: Anders Norrsell

Vill du få ännu mer julkänsla? Baka vår smakrika fruktkaka med ljuvlig chokladkräm eller våra söta pepparkaksmuffins!

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…