Annons

Annons

Lyxig smörgåstårta med lax & räkor!

Dela
(4)

HV 2013 Smörgåstårtor till Nyår

Läckert krämig och med delikatesser som lax, kräftstjärtar och räkor – här frestar vi med en lyxigt god smörgåstårta till helgens alla fester.

8 port

6 halvor jubileumskakor (polarbröd)

smör

Fyllning

170 g kräftstjärtar i lag

Annons

100 g kallrökt skivad lax

2 hårdkokta ägg

3 dl crème fraiche

1 dl kesella

1 dl majonnäs

2 msk hackad dill

1/2 tsk curry

1/2 krm cayennepeppar

1 krm salt

Toppkräm

3 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex philadelphia

Garnering

800 g räkor med skal

2 hårdkokta ägg

100 g rökt lax i skivor

170 g kräftstjärtar i lag

50 g kungskaviar el annan rom

1 gurka

1 citron

dillvippor

Kantgarnering

hackad dill

 

Gör så här

1. Lägg ut två halvor bröd (så att du får en rund botten) på ett stort fat, ev klätt med tårtpapper. Klipp ut remsor av smörpapper och lägg runt brödet. Bred smör på bottnarna.

2. Fyllning: Häll av lagen från kräftstjärtarna och krama ur vätskan. Hacka kräftstjärtarna, laxen och äggen. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd.

3. Bred på resten av fyllningen. Lägg på ytterligare ett lager bröd.

4. Toppkräm: Vispa grädden. Blanda den med ost. Bred blandningen ovanpå tårtan och på kanten.

5. Garnering: Skala räkorna och äggen. Klyfta äggen. Lägg äggklyftor och räkor vackert på tårtan. Snurra ihop laxskivorna till rosor och lägg på dem samt väl avrunna kräftstjärtar. Klicka på kaviar. Hyvla långa band av gurkan. Snurra ihop dem till rullar och lägg dem på tårtan. Skiva citronen och lägg skivorna mittpå tårtan. Stick i dillvippor.

6. Garnera kanten med hackad dill. Dra bort smörpappersremsorna.


Läs mer om:

Dela
(4)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…