Annons

Annons

Lyxig skaldjursplatå

Vilken lyxig förrätt! Lägg upp kungskrabba, havskräftor och räkor på ett vackert fat och njut av skaldjuren tillsammans med dillaioli och Rhode Island-sås. Perfekt för nyårsfesten!

Dela
(1)

Skaldjursplateau med dillaioli

2 port
2–4 havskräftor
200 g räkor
1 krabba, delad
1 ben kungskrabba, delad i 4 bitar

Dillaioli
1/2 sats av majonnäsen (se sep recept)
2 msk hackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt

Rhode Island
1/2 sats av majonnäsen (se sep recept)
1 tsk sambal oelek
2 tsk tomatpuré
1 tsk curry
1 krm salt
1 dl vispgrädde
ev 1/2 msk sherry

Annons

Servering & garnering
citronklyftor
ev sjögrässallad, säljs i fiskdiskhandeln

 

Gör så här

1. Lägg upp skaldjuren på ett fat, gärna i tre platåer.

2. Dillaioli: Blanda majonnäs, dill, vitlök och salt. Häll upp i en skål.

3. Rhode Island: Blanda majonnäs, sambal, tomatpuré, curry och salt. Vispa grädden och rör ner den med sherryn i såsen. Häll upp i en skål.

4. Garnera skaldjuren med citron och sjögrässallad. Kyl till servering.

 

Hemgjord majonnäs

Lägg 2 rumsvarma äggulor i en skål och tillsätt 2 dl rumsvarm rapsolja under kraftig vispning, först en droppe i taget och sedan i en tunn stråle. Smaka av med 1 krm salt.

 

Vintips!

Halvtorrt mousserande vin med inslag av mogna äpplen och jord. Serveras vid cirka 8°,

Freixenet Carta Nevada (nr 7743) 79:–.

 

Läs mer

Skaldjursterrin 

Skaldjurscocktail

Frasig skaldjursform

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…