Annons

Annons

Lyxig räksallad med sparris

Lyxig räksallad med extra allt! Sparris, dill, krutonger, avokado... – och räkor så klart!

Dela
(0)

Lyxig räksallad med sparris

Lyxig räksallad med sparris.

10 cm gurka
1 msk vatten
1 msk ättika
1/2 msk socker
1 msk hackad dill
½ rödlök
250 g sparris
1 avokado
lite citronsaft
30 g blandad sallad
ev ½ msk vit balsamvinäger
150 g räkor, nyskalade eller i lag, väl avrunna

Annons

Topping
1 stor skiva levainbröd eller liknande (75 g)
1 msk smör
½ vitlöksklyfta
flingsalt och svartpeppar
finrivet skal av ½ citron (endast det gula)
1 msk finhackad dill

 

Gör så här

1. Tärna gurkan och blanda med vatten, ättika, socker och dill, låt stå 15 min. Finhacka löken.

2. Koka sparrisen 3 min i saltat vatten. Lägg direkt i kallt vatten. Skär i bitar.

3. Dela, kärna ur och klyfta avokadon, dra bort skalet från klyftorna och droppa över lite citronsaft.

4. Blanda allt utom räkor med gurka och spad. Salta, peppra och ringla ev över balsamvinäger.

5. Topping: Dela brödet i små bitar och stek det krispigt i smör. Hacka vitlök mycket fint och tillsätt på slutet så den inte bränns. Lägg över brödet i en skål, salta och peppra. Blanda med citronskal och dill. Toppa salladen med räkor och brödkrutongerna.

*390 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…