Annons

Annons

Lyxig räkcheesecake

Unna dig en lyxgod räkcheesecake till helgen! Rikligt med räkor både i den krämiga fyllningen och som vacker garnering tillsammans med läcker stenbitsrom gör tårtan till något riktigt extra!

Dela
(211)

Lyxig räkcheesecake

8 pers
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning
4 gelatinblad
200 g räkor, skalade
75 g röd stenbitsrom
600 g färskost, tex philadelphia
2 dl lätt crème fraiche
3 msk hackad dill
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
2 tsk tomatpuré

Annons

Garnering
50 g röd stenbitsrom
250 g räkor med skal, skalade
citronskivor
gurkskivor
dill

Gör så här

1. Lägg smörpapper i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diam. Skär bort och släng kanterna på brödet, smula brödet i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen kallt.

2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 10 min. Grovhacka räkorna.

3. Blanda de hackade räkorna med rom, färskost, crème fraiche, dill, curry, cayennepeppar och tomatpuré.

4. Krama ur gelatinbladen. Smält dem i kastrull med 1 msk vatten på svag värme. Låt svalna av, men inte stelna. Blanda ner gelatinet i räksmeten.

5. Häll räkblandningen i formen. Ställ tårtan att stelna i kylen några tim.

6. Garnera tårtan med rom, räkor, citron, gurka och dill.

 

Läs mer:

Pannkaksrulle med räkor

Fresta med laxtårta 

Lyxiga till det med italiensk smörgåstårta

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(211)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…