Annons

Annons

Lyxig plocktallrik med salami

Lyxig tapastallrik med oliver, salami, fetaost och kronärtskocksdipp. En lätt, snabb och mycket uppskattad förrätt!

Annons

Plocktallrik med kronärtskottsdipp

4 port

1 burk kronärtskockshjärtan, 390 g
2 dl riven lagrad ost
1 dl färskost, gärna mascarpone
8 cocktailtomater
8 bitar fetaost, gärna marinerad
8 basilikablad
100 g salami
100 g lufttorkad skinka
oliver

Vitlöksbröd
8 tunna baguetteskivor
1/2 vitlöksklyfta
ca 2 msk smör

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär i små bitar. Blanda med båda ostsorterna.

2. Lägg röran i en ugnsform eller små ugnsformar och gratinera 15–20 min. Låt svalna något.

3. Stick en tandpetare genom fetaostbitarna och basilikabladen och stick ner i tomaterna.

4. Vitlöksbröd: Rosta baguetteskivorna och gnugga dem lätt med en ituskuren vitlöksklyfta. Bred smör på.

5. Servering: Lägg kronärtskocksröran på portionsfat med charkuterierna, tomaterna och ett par oliver.

 

Tips!

Du kan göra dippen dagen före servering och förvara den i kylen under plastfolie. Ta bara ut och gratinera när det är dags att äta.

 

Läs mer:

Grekisk plockmiddag

5 lättlagade smårätter

Tapas med skinka och melon

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…