Annons

Annons

Lyxig lunchmacka!

Danskt Smörrebröd

Danskt Smörrebröd med hemgjord remouladsås

Fixa en god macka till lunchen. Köp färdig remouladsås eller gör din egen – det är jättelätt!

Danskt smörrebröd

1 port

Stek 1 panerad spättfilé gyllene på båda sidor i 1 msk smör. Låt fisken svalna och rinna av på en bit hushållspapper. Smöra 1 skiva danskt rågbröd. Skölj och lägg på 2 salladsblad så att de täcker brödet. Lägg på 2 tomatklyftor och ett par gurkskivor samt spättan. Klicka på 2 msk remouladsås. Avsluta med lite färskriven pepparrot, dill, citronskiva och några skalade räkor.

Annons

 

Hemgjord remouladsås

4–6 port

Vispa 2 dl crème fraiche så att den blir fast. Blanda i en skål samman ½ dl majonnäs, 1 msk bordssenap, 1 tsk curry, 2 krm gurkmeja och crème fraiche. Skala och tärna fint 1 äpple. Tillsätt äpplet och 2 msk hackad ättiksgurka. Smaka av såsen med salt och peppar. Förvara såsen kallt.

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…