Annons

Annons

Lyxig laxtallrik!

Dela
(0)

Sallad är både lätt och god sommarmat! Här bjuder vi på sparris, lax och färskpotatis i skön mix. Den hemgjorda avokadosåsen är pricken över i!

4 port
800 g färskpotatis
1 msk olivolja
200 g grön sparris
300 g kallrökt lax
2 nävar blandad sallad
50 g stenbitsrom

Annons

Sås
1 avokado
3/4 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk citronsaft
Ugn 225°

Gör så här
1.
 Dela potatisarna mitt itu på längden. Lägg dem på plåt med bakpapper, ringla över oljan och ställ in i ugn ca 30 min.
2. Skär sparrisen mitt itu på längden och stek några minuter i lite olja i stekpanna.
3. Skär laxen i strimlor. Blanda potatis, sparris, lax och sallad på fyra tallrikar.
4. Sås: Mixa avokado, crème fraiche, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje tallrik och toppa med stenbitsrom.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…