Annons

Annons

Lyxig laxpaj

Vi fyller pajen med varmrökt lax, ost och squash – härligt somrigt!

Dela
(1)

Lyxig laxpaj

4–6 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella

Äggstanning
3 dl lätt crème fraiche
3 ägg
2½ dl riven lagrad ost
3 msk citronmajonnäs
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar

Fyllning
1 liten grön squash
250 g cocktailtomater
250 g varmrökt lax (filé, benfri)

Annons

Garnering
salladsblad
gul squash
150 g kallrökt skivad lax
Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör i en matberedare. Kör på högsta hastighet tills smöret finfördelats. Tillsätt kesella och arbeta samman degen till en degboll. Svep in degen i plast och lägg den kallt 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en rund springform, ca 24 cm i diam.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Äggstanning: Blanda crème fraiche och ägg. Tillsätt ost, citronmajonnäs, salt och peppar.

3. Fyllning: Skölj och skär squashen i kuber, dela tomaterna på mitten om de är stora.

4. Ta bort skinnet från laxen, dela fiskköttet. Varva äggstanning, grönsaker och fisk i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 30–40 min tills pajen är gyllene och äggstanningen stannat.

5. Garnering: Dekorera med salladsblad, skivad squash och kallrökt lax.

 

Buffén räcker till 10–12 personer

 

Läs mer

Vårens bästa buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

Snabba sillen till midsommarbuffén

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…