Annons

Annons

Lyxig laxlasagne med spenat

Lasagne med lax, spenat och ädelostsås – en ny receptfavorit som passar fint till både vardag och fest. Och visst är det härligt när man kan servera hela middagen ur en och samma form!

Annons

Lax- och spenatlasagne

4 port
300 g kallrökt skivad lax
300 g färska lasagneplattor
11/2 dl riven lagrad ost

Béchamelsås
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
200 g färsk bladspenat
100 g ädelost
svartpeppar
1/2 krm riven muskotnöt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka under omrörning ca 5 min, smaka av med salt och peppar.

2. Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken blank och smidig i olja. Ansa och dela spenaten, vänd ner den i lökfräset och stek tills spenaten är blank. Rör ner béchamelsåsen och smula ner ädelosten. Smaka av med peppar och muskot.

3. Putsa laxskivorna och strimla dem grovt.

4. Häll lite av såsen i en smord ugnsform och varva därefter lasagneplattor, lax och sås, det översta lagret ska vara lasagneplattor och sås. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen 35–45 min. Täck ev med folie mot slutet.

 

Tips! Låt gärna lasagnen stå en stund innan du serverar den så blir det lättare att skära fina bitar.

 

Läs mer

Klassisk lasagne

Snabb vegetarisk lasagne

Kalasgod kantarellasagne

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

Läs också:

Dela
(755)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…