Annons

Annons

Lyxig laxcheesecake

Läcker laxcheesecake på kavringsbotten! Gör cheesecaken dagen före, frys in och ta fram några timmar före servering. Passar både som ensamrätt och på buffén.

Dela
(27)

Laxcheesecake

6 port

Botten
75–100 g smör
200 g kantskuren kavring

Fyllning
200 g kallrökt lax
1 rödlök
3 gelatinblad
80 g röd rom
4 msk riven pepparrot
3 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
4 dl crème fraiche
150 g naturell färskost, t ex philadelphia

Annons

Garnering
350 g kallrökt lax
80 g röd rom
citronskivor
1 kokt ägg
lättkokt grön sparris

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Smula sönder brödet i matberedare. Blanda smör och smulor, tryck ut i en smord springform, ca 24 cm i diam. Kläm ev fast bakpapper mellan kanter och botten. Ställ i kylen en stund.

2. Fyllning: Strimla laxen och finhacka rödlöken. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 10 min. Blanda lax, rödlök, rom, pepparrot, gräslök och dill.

3. Rör ihop crème fraiche och färskost. Lägg ¼ av blandningen i en kastrull. Krama ur all vätska ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält blandningen på svag värme.

4. Vänd ner laxröran i den kalla crème fraiche-röran. Tillsätt gelatinblandningen och vänd om noga.

5. Bred laxfyllningen på bottnen och släta till. Ställ i frysen minst 6 tim.

6. Ta fram cheesecaken ur frysen och ställ i kylen 8–10 timmar före servering. Låt stå i rumstemperatur de sista 30 min. Garnera enligt bild.

 

Läs mer

Lyxig cheesecake med räkor

Cheescakerutor med skinka och tomater

Cheesecake med skaldjurstopp

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(27)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…