Annons

Annons

Lyxig laxcheesecake

Läcker laxcheesecake på kavringsbotten! Gör cheesecaken dagen före, frys in och ta fram några timmar före servering. Passar både som ensamrätt och på buffén.

Annons

Laxcheesecake

6 port

Botten
75–100 g smör
200 g kantskuren kavring

Fyllning
200 g kallrökt lax
1 rödlök
3 gelatinblad
80 g röd rom
4 msk riven pepparrot
3 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
4 dl crème fraiche
150 g naturell färskost, t ex philadelphia

Garnering
350 g kallrökt lax
80 g röd rom
citronskivor
1 kokt ägg
lättkokt grön sparris

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Smula sönder brödet i matberedare. Blanda smör och smulor, tryck ut i en smord springform, ca 24 cm i diam. Kläm ev fast bakpapper mellan kanter och botten. Ställ i kylen en stund.

2. Fyllning: Strimla laxen och finhacka rödlöken. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 10 min. Blanda lax, rödlök, rom, pepparrot, gräslök och dill.

3. Rör ihop crème fraiche och färskost. Lägg ¼ av blandningen i en kastrull. Krama ur all vätska ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält blandningen på svag värme.

4. Vänd ner laxröran i den kalla crème fraiche-röran. Tillsätt gelatinblandningen och vänd om noga.

5. Bred laxfyllningen på bottnen och släta till. Ställ i frysen minst 6 tim.

6. Ta fram cheesecaken ur frysen och ställ i kylen 8–10 timmar före servering. Låt stå i rumstemperatur de sista 30 min. Garnera enligt bild.

 

Läs mer

Lyxig cheesecake med räkor

Cheescakerutor med skinka och tomater

Cheesecake med skaldjurstopp

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(26)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…