Annons

Annons

Lyxig lax med teriyakisås

Lättlagad laxrätt med teriyakisås och sesamfrön. Servera med wokade grönsaker och nudlar.

Teriyakilax


4 port

4 portionsbitar laxfilé
½ chili
½ tsk salt
1 msk rapsolja
2 dl teriyakisås
1 msk sesamfrön

Wok
2 paprikor
1 liten purjolök
150 g sugar snaps
1–2 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
4 port kokta nudlar

Annons

Servering
citronklyftor

 

Gör så här:

1. Tärna chilin fint. Salta fisken, strö över chili. Stek laxen i rapsoljan på medelvärme ca 3 minuter per sida. Häll över teriyakisås mot slutet och låt fräsa ca 1 minut. Varmhåll laxen under folie. Strö sesamfrön över laxen vid servering.

2. Wok: Skölj, ansa och strimla paprikor och purjolök. Skölj och strimla sugar snaps. Woka grönsakerna hastigt i rapsolja. Smaksätt med sesamolja och vänd ner nudlarna. Låt allt bli varmt.

3. Lägg upp laxen på en bädd av nudlar och grönsaker. Servera med citronklyftor.

Tips! Det är gott att rosta sesamfröna på svag värme i stekpanna utan fett innan du strör dem över laxen.

 

Läs mer

Krämig kycklinggratäng 

Kalaspaj med tomat och skinka

Laxgratäng med pasta

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…