Annons

Annons

Lyxig hallon- och chokladkaka

En favorit som man kan baka hur många gånger som helst – alla gillar dem!

Lyxig hallon- och chokladkaka

ca 30 st
300 g mörk choklad
250 g smör
6 ägg
3 dl rörsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 50 g pistaschnötter
125–150 g hallon

Garnering
hallon
pistaschnötter

Ugn 200°

Annons

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält smöret och ta från värmen. Låt chokladen smälta i det varma smöret.

2. Vispa ägg och rörsocker lite lätt pösigt. Blanda mjölet med vanilj, bakpulver och pistaschnötter. Vänd ner det i smeten tillsammans med chokladen.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm. Strö på hallonen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 min. Låt svalna. Skär i rutor. Garnera ev med hallon och pistaschnötter.

 

Läs mer

5 ljuvliga kakor i långpanna

Världens 10 godaste kladdkakor

Bästa vaniljrutorna i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(18)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…