Annons

Annons

Lyxig gratäng med räkor och sparris

Visst är det praktiskt med hela middagen i en form! Här frestar vi med räkor, sparris och andra primörer i en härligt krämig festgratäng.

Dela
(812)

Vårlig räkgratäng

4–6 port
1 blomkålshuvud
250 g morötter
250 g grön sparris
6 ägg
4 dl matlagningsgrädde
150 g västerbottensost, riven
½ dl hackad dill

Topping
300 g skalade räkor
krasse
Ugn 200°

 

Gör så här

Annons

1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och tärna morötterna. Skär bort och släng den nedersta, träiga delen på sparrisen. Skär stjälkarna i bitar, spara knopparna till toppingen. Förväll grönsakerna några minuter.

2. Blanda grönsakerna i en smord ugnsfast form. Rör ägg med matlagningsgrädde, västerbottensost och hackad dill. Häll äggstanningen över grönsakerna. Ställ in i ugnen i 20 min.

3. Ta ut gratängen ur ugnen, strö över räkorna och sparrisknopparna. Ställ in i ugnen ytterligare 10 min. Klipp över krasse och servera. Dekorera gärna också med några blad från blomkålen.

 

Läs mer

Lyxig räkpaj med sparris

Kycklinggratäng med sparris

Pannkaksrulle med räkor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(812)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…