Annons

Annons

Lyxig chokladpaj med jordnötter

Dela
(0)

Choklad- & jordnötspaj

Lyxig paj med len chokladfyllning.

Choklad- & jordnötspaj
10–12 bitar
Botten
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g kallt smör
1 äggula
Fyllning
ca 1½ dl jordnötssmör
150 g mörk choklad
1¾ dl vispgrädde
Garnering
jordnötter
pistaschnötter
physalis
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Botten: Blanda mjöl och socker. Skär smöret i kuber och blanda i det. Tillsätt äggulan. Använd gärna matberedare. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Låt stå kallt ca 30 min.
2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen, 12–15 min. Låt svalna.
3. Fyllning: Värm jordnötssmöret lite i mikrovågsugn eller över vattenbad, så att det blir lättare att breda ut. Bred ut smöret i botten av pajskalet. Låt stelna i kylen.
4. Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta grädden från värmen. Låt chokladen smälta i grädden under omrörning och sedan svalna. Häll chokladen ovanpå jordnötssmöret. Ställ in i kylen. Låt stelna lite innan pajen garneras.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…